Daan Hugaert als Maurice Taling in Gouden tanden (2015)

Gouden tanden

Redelijk straffe avonturen verteld door straffe Gentenaar Daan Hugaert (Thuis, Witse)

Een ietwat griezelig, maar grappig verhaal van een ladykiller met een groot geheim die zich laat temmen door twee doortastende zusters. 

Zoals de meeste verhalen van John Flanders speelt ook dit verhaal zich af ergens in ruraal Engeland.  Maar Daan Hugaert herwerkte het verhaal grondig en bracht de actie en personages naar Gent en omstreken. 

Alle locaties en persoonsnamen werden op Vlaamse leest geschoeid en Daan kruipt in de huid van de boeiende hoofdfiguur Maurice Talling, een sappige verteller die met humor en spanning relaas doet van zijn onwaarschijnlijke avonturen. In het Gents!

De vandaag ‘vergeten’ Gentse schrijver Raymond De Kremer leeft vooral nog in de herinnering voort als vertegenwoordiger van de fantastische literatuur.  

Hij publiceerde in het Frans onder de nom-de-plume Jean Ray en in het Nederlands als John Flanders.  Hij is vooral bekend als schrijver van Nederlandstalige jeugdboeken in de reeks Vlaamse Filmkens.  Zijn best bekende werk is de magisch-realistische roman ‘Malpertuis’, in de jaren zeventig van vorige eeuw door Orson Welles verfilmd.  De opnames gebeurden deels in Gent, in het Patershol, en Welles speelde er naast de betoverend mooie Susan Hampshire.

De fantastische sfeer in zijn werken doet denken aan de etsen van de Gentenaars Jules De Bruycker en Fritz Van den Berghe, soms ook aan Salvador Dali of de visioenen van Jeroen Bosch. 

Foto's