Daan Hugaert op de planken

Na zijn studies heeft Daan onafgebroken in het theater werkzaam geweest. Eerst vele jaren als freelancer, tot hij in 1997 gedurende vier seizoenen vast verbonden was bij het NTGent. Daarna speelde Daan Hugaert zes seizoenen bij het Vernieuwd Gents Volkstoneel in het mooie Gentse dialect. In 2013 richtte hij zijn eigen vzw op: de Grote Foulée. De vzw drijft uitsluitend op lokale steun.

Een Trooster

Een verrassende solo van Daan die een tekst bewerkte van de succesvolle Nederlandse toneelschrijver Jibbe Willems.  Eerste productie van De Grote Foulée vzw in een mooie regie van Mieke Laureys.  Boeiend verhaal van een gerateerde, geradicaliseerde clown, die als volleerd brokkenpiloot een slagveld van ellende achter zich laat. En tenslotte terug moet naar de bron.

Daan Hugaert als Bart in Een trooster
Daan Hugaert als Emiel met Marc Stroobants in The duck variations (2014)

The Duck Variations

Samen met zijn goede vriend Marc Stroobants waarmee hij vele jaren optrok als de Janssens en Janssen van Witse, Dams en Van Deun, speelde Daan deze intelligente en frisse tekst van topauteur David Mamet.  Alweer in een bevlogen regie van Mieke Laureys. Een grappig en filosofisch schijngevecht met de leefwereld van de eend als horizon.

Spaans krijt

Daan Hugaert en Dirk Tuypens waren jarenlang samen te zien in de succesvolle tv-reeks Witse. Met Spaans Krijt schreven ze samen een tekst over de oorlog, vluchteling zijn, over solidariteit en menselijke warmte. Daan Hugaert speelt Angel Luis Muñoz, Dirk Tuypens regisseert. Sakuran alias Frederik Vandemoortel zorgt voor de soundscape. Scherper voor het toneelbeeld.

Daan Hugaert als Maurice Taling in Gouden tanden (2015)

Gouden tanden

Een ietwat griezelig, maar grappig verhaal van een ladykiller met een groot geheim die zich laat temmen door twee doortastende zusters.  Zoals de meeste verhalen van John Flanders speelt ook dit verhaal zich af ergens in ruraal Engeland.  Maar Daan Hugaert herwerkte het verhaal grondig en bracht de actie en personages naar Gent en omstreken.

Een paar is twee

Daan Hugaert, Elise Bundervoet en Marc Stroobants proberen het kluwen waarin hun personages zich gevangen weten te ontrafelen, maar dat lukt niet zonder een paar koordjes door te knippen.
Willem is met Greet, Greet doet het met Ronald, dus wil Willem Mia. Het klinkt ingewikkeld en dat is het ook. Zoals bij elk spel zijn er ook bij overspel winnaars en verliezers, en is tactiek van het grootste belang. De personages in deze goed-gedrag-en-zedenkomedie zetten hun pionnetjes, houden troeven achter de hand en kiezen voor de aanval als beste verdediging.

DOEK!

Vlaamse versie van Nederlandse theaterhit! Een verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde.

Bossemans en Coppenolle

De twee boezemvrienden, Frans Bossemans en August Coppenolle (Carry Goossens & Daan Hugaert), staan op het punt om hun jarenlange vriendschap bezegeld te zien worden door het huwelijk van Frans’ zoon Tuur en de dochter van Auguste: Georgette. Dan maakt Madame Violette – de onweerstaanbare huurster van August – haar intrede in Frans’ winkel van behangpapier en begint de spreekwoordelijke “miserie”.
​Een jarenlange vriendschap én een trouwerij dreigen in het water te vallen…
​​Deze komedie uit het Belgische theater-repertoire is meer dan 70 jaar oud maar nog steeds even charmant en grappig.

Zwijg Kleinen

1974, een klein dorp in Vlaanderen.
​Het is tijd voor cadeaus want Eddieke doet zijn plechtige communie. Ma en pa, tante en nonkel, een bevriend koppel en een nichtje schuiven samen met de communicant aan de feesttafel. Spijs en drank!
Na de kroketten en de verplichte wandeling, volgen het ijslammeke, de koffie en natuurlijk een druppelke. De gemoederen laaien hoog op.
Dit successtuk uit het Duitse volkstheaterrepertoire is een prachtige kijk op de jaren zeventig en één brok pure nostalgie, gebracht door een ijzersterke cast.