Wreck-It Ralph: King Candy/Turbo

Wreck-It Ralph is een hilarisch avontuur van Walt Disney Animation Studios waarin je door allerlei arcadegames stuitert.

Al tientallen jaren wordt Ralph overschaduwd door Fix-it Felix Junior de brave held uit hun game die de boel altijd weet te redden. Rammende Ralph heeft er genoeg van om altijd maar de slechterik te spelen en neemt het heft in zijn eigen, massieve handen. Hij gaat op reis door de wereld van de speelhallen en doorkruist meerdere generaties videogames om te bewijzen dat hij het in zich heeft om een held te zijn.

Op zijn grote avontuur ontmoet Ralph de levendige Vanellope von Schweetz uit de zoete en kleurrijke racewereld Sugar Rush en ontketent hij onbedoeld een dodelijke vijand die de gehele arcade wereld bedreigt.

King Candy is de valse koning van de vroegere Sugar Rush arcade game. Hij ziet er misschien wel heel nobel uit, maar laat je niet misleiden – deze mysterieuze monarch heerst over zijn rijk met ijzeren vuist en hij is erop gebrand om zijn koninkrijk vrij te houden van storingen, oproerkraaiers en buitenbeentjes.

In de finale wordt duidelijk dat hij eigenlijk de valse Turbo is. Hij verandert in een gevaarlijke Cy-Bug en kan in een spannende finale nipt worden uitgeschakeld door Ralf.

In de Vlaamse versie speelt Stijn Cole de rol van Ralf (John C.Reilly) en Daan is Koning Karamel (originele rol van Alan Tudyk).

Foto's

Video's