Daan Hugaert op TV

Daan’s eerste kleine rolletjes kreeg hij in de jaren tachtig. Toch heeft hij moeten wachten tot 2002, toen de politiereeks Witse begon, om bij het grote publiek enige aandacht op te kunnen eisen. Parallel met Witse maakte Eddy Van Noteghem zijn opwachting in de dagelijkse soap Thuis. Eddy is één van de populairste personages geworden, door zijn volkse, speelse deugnieterij.

Eddy (thuis) Door Daan Hugaert

Thuis: Eddy

Getrouwd met Nancy en trotse vader van Britannieke. Tevens stiefvader van Femke. Een vrolijke flierefluiter met een groot hart en een beperkt verstand. Durft wel eens stevig drinken en heeft soms een kort lontje. Een gevaarlijke cocktail. Was al electricien, vuilkarman, loodgieter, trucker, postbode, brouwer, de lijst is lang. Spreekt een sappig taaltje. Toen hij peter werd van Lucas leek Eddy zijn leven gebeterd te hebben. Een domme wraakactie die het leven van zijn petekind kostte bracht veel onheil en ruzie teweeg. Verbijt zijn wroeging en spijt in de gevangenis.

Witse: Romain Van Deun

Romain van Deun komt van de Rijkswacht, waar hij zich uitstekend voelde binnen de militair georganiseerde structuur. Zijn vasthoudend karakter en zijn oog voor detail deden hem uiteindelijk bij de moordsectie van de BOB belanden. Met prima resultaat. De hervorming naar de Federale Recherche heeft zijn gestructureerde wereld ondersteboven gehaald. Heeft het bijzonder moeilijk met de “burgers” van de Gerechtelijke Politie (waaronder Witse). Van Deun is een zure kankeraar.

Daan Hugaert als Romain Van Deun
Daan Hugaert als Jos Verlackt

Wittekerke: Jos Verlackt

Daan vertolkte Jos Verlackt in de Vlaamse soapserie Wittekerke dat gebaseerd was op de Australische serie E-street. De allereerste aflevering was meteen goed voor een marktaandeel van ruim 49,7 %. Jos is een louche vrachtwagenchauffeur. Hij trekt in bij zijn vriendin Annie tot ongenoegen van haar dochter Patsy die terecht bang is van hem.  Patsy wordt door Jos verkracht. Politiecommissaris Georges Coppens verdenkt Jos meteen. Annie blijft nog even in de onschuld van Jos geloven. Maar als ze tickets vindt voor zijn vlucht naar Spanje komt het tot een vechtpartij waarbij Annie Jos met een keukenmes uitschakelt.

Buiten de zone: Rijinstructeur

Buiten De Zone was een Vlaams, komisch televisieprogramma voor jongeren. De serie  speelt zich af in de telefooncentrale van een jeugdhulpdienst.  In de aflevering “Gevaar” wordt per ongeluk een spacecake bezorgd net op het moment dat er controle komt. Een vrijwilligster vertrekt onbewust met een stuk spacecake naar haar autorijles, waar een ongeduldige vervanger van haar rijlerares op haar staat te wachten;  Daan vertolkte de rol van die rijinstructeur.  Een hilarische episode die een cultstatus verwierf.

Daan Hugaert als rijschoolinstructeur in buiten de zone
Daan Hugaert als Daniël Huysmans in Recht op recht

Daniël Huysmans, Recht op recht

Voor de VRT mocht Daan in 2001 in Recht op Recht de mooie gastrol Daniël Huysmans vertolken in de dubbelaflevering ‘De Jacht’ (31 en 32). Chris Haagdoorn wordt geroepen door Daniël Huysmans, een gevaarlijke psychopaat die geïnterneerd is in een instelling ter bescherming van de maatschappij, geleid door dr. Diane Van Tollembeek.