Wat doet Daan?

Televisie

Daan’s eerste kleine rolletjes kreeg hij in de jaren tachtig. Toch heeft hij moeten wachten tot 2002, toen de politiereeks Witse begon, om bij het grote publiek enige aandacht op te kunnen eisen. Parallel met Witse maakte Eddy Van Noteghem zijn opwachting in de dagelijkse soap Thuis. Eddy is één van de populairste personages geworden, door zijn volkse, speelse deugnieterij.

Romain Van Deun door Daan Hugaert
Eddy (thuis) Door Daan Hugaert

Eigen productie

In het verleden heeft Daan drie stukken geschreven en een twaalftal stukken vertaald. Met de Grote Foulée vzw is hij als initiatiefnemer nu ook producent geworden.
Uiteraard is Daan ook acteur in de Grote Foulée vzw.

Daan Hugaert als Maurice Taling in Gouden tanden (2015)
Daan Hugaert als Emiel met Marc Stroobants in The duck variations (2014)

Voorstellingen

Na zijn studies heeft Daan onafgebroken in het theater werkzaam geweest. Eerst vele jaren als freelancer, tot hij in 1997 gedurende vier seizoenen vast verbonden was bij het NTGent. Daarna speelde Daan Hugaert zes seizoenen bij het Vernieuwd Gents Volkstoneel in het mooie Gentse dialect. In 2013 richtte hij zijn eigen vzw op: de Grote Foulée. De vzw drijft uitsluitend op lokale steun.

Daan Hugaert als Emiel in The duck variations (2014)
Daan Hugaert als Bart in Een trooster (2013)

Voice over

Daan Hugaert’s eerste ervaringen op dit vlak dateren van het Beestenbos is boos en Malvira, twee reeksen voor de jeugd op de Vlaamse televisie. Later deed hij nog enkele keelgeluiden van boeven in een Kuifje reeks (met Michael Pas!). De laatste tijd is er meer interessant werk in de sector van dubbing van animatiefilms.

Politie agent in Big Hero 6 door Daan Hugaert
Voice over door Daan Hugaert