Peterschap Kringloopwinkel Meetjesland - Daan Hugaert

Peterschap van Daan

Toen thuispersonage Eddy erg krap bij kas zat en op zoek ging naar mooi tweedehands speelgoed voor Britannieke, vroegen de bezielers van de Kringwinkel Meetjesland Daan om het peterschap te aanvaarden van hun nieuwe winkel op een mooie locatie langs de drukke verkeersas Gent-Eeklo.  Daar ging hij graag op in.

Daan is Kringwinkel fan!

De Kringwinkel Meetjesland zorgt ervoor dat herbruikbare spullen van de afvalberg gered worden. Maar tegelijk creëren zij een 90-tal jobs voor mensen met minder kansen op de gewone arbeidsmarkt.

Elke medewerker heeft zijn eigen verhaal (iemand met fysieke klachten, iemand die nog maar net in het land is en wil werken maar moeilijk werk vindt, iemand met psychische problemen die er na een dip weer tegenaan wil, en noem maar op).  Dat deze mensen hier werkervaringkansen krijgen, is voor hen heel belangrijk. Daar kan niemand niet tegen zijn, hé? 

Daan is trouwens ook peter van de Sporters voor Artsen zonder Grenzen.  Hij steunt deze organisatie al vele jaren omdat Daan zo overtuigd is van hun cruciaal belang in alle brandhaarden en broeinesten van de wereld.  Deze dokters en verplegers (mannen én vrouwen) riskeren hun leven elke dag om mensen in zware nood te genezen, verzorgen, bij te staan, zonder enige restrictie qua cultuur, godsdienst, leeftijd, enz.  Daarbij aarzelen ze niet de leiders van grootmachten publiekelijk de mantel uit te vegen.